Pop-art stílusban alkotó művész segítségével dobta piacra legújabb termékét a Lego

  A Lego egy francia designer által tervezett installációval mutatja be legújabb termékét, a kétdimenziós darabokból álló Lego Dots-ot. A pop-art stílusban alkotó Camille Walala-ról már korábban írtunk egy benzinkútból kialakított köztéri alkotása kapcsán. Most a Lego számára tervezett egy áruszállító konténerekből készült otthont, nappalival, konyhával, háló- és fürdőszobával; a lakás belső tereinek felületét pedig az új Lego darabokkal díszítette.

  Az új terméket a Nürnbergi Játékvásáron mutatták be először január 28-án.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

  A Lego Dots a háromdimenziós építkezés helyett a felületek díszítésére, a színekkel és a mintákkal való kísérletezésre ösztönzi a gyerekeket. Az apró darabokból (a legkisebb egy centiméteres) álló készlettel minták és motívumok tömkelegét lehet létrehozni.

  A művész szerint a rajzolással ellentétben, ahol a gyerekek kényszert érezhetnek, hogy rögtön a tökéletes mintát vessék papírra, a Lego Dots több teret enged a kísérletezésnek, hiszen bármikor elölről kezdhető a tervezés. Ez lehetővé teszi, hogy magabiztosságot szerezzenek a kreatív alkotásban.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  LEGO (@lego) által megosztott bejegyzés,

  A House of Dots (Pöttyök háza) több mint kétmillió darab Lego Dots-ból áll, melyeket kézzel helyeztek fel a furnérlemezekből készült bútorokhoz rögzített klasszikus Lego-alaplapokra. A művelet rengeteg matematikai számítást kívánt; végig kellett gondolni hány darabra van szükség egy bizonyos minta elkészítéséhez, meséli Walala a Dezeennek.

  Például egy asztal díszítésekor meg kellett győződnünk róla, hogy a hossza pontosan megfelel-e a rendelkezésünkre álló darabszámnak."

  A ház öt szobájának mindegyike más színeket kapott, hogy minden tér különböző hangulatot teremtsen. Az épületben van egy Instagram-barát fürdőkád is, amelynek a vízcseppjei is legóból készültek, és egy rejtett ajtó, amely egy diszkó-szobába vezet. Az installációból pedig egy nyolc méter hosszú csúszdán távozhatunk. A művésznőnek és csapatának a kezdetektől az volt a célja, hogy a gyerekek tökéletes álomházát hozzák létre. És a stúdióban mindenki egyetértett abban, hogy egy csúszda masszívan a része ennek a világnak. 

  Az installáció 2020. február 2-ig látható a londoni Coal Drops Yard-on, ahol a látogatók ki is próbálhatják az új terméket. További illusztráció a Dezeen oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!