Pink night: így ünnepelheti az olasz kerékpárverseny kezdetét a Műjégen

  A Rózsaszín fények éjszakája/100 nap rendezvény keretében január 30. csütörtökön 17:00 és 21:00 óra között felkapcsolják a rózsaszín fényeket Magyarország számos épületén, mert onnantól pontosan 100 nap van hátra a Giro d'Italia kerékpáros körverseny rajtjáig. Ebből az alkalomból a Műjégen ünnepelhetnek, olimpiai bajnokokkal jégkerékpározhatnak Knézy Jenő moderálásában, és sok játék, program vár mindenkit! Este hét előtt pár perccel pedig kezdetét veszi a PINK NIGHT! – olvasható a Giro Hungary 2020 weboldalán.

  A Giro d'Italia egész Európában népszerű esemény, idén hazánk is fontos helyszíne lesz a kerékpáros körversenynekForrás: Kasper Sorensen from Denmark/Wikipedia

  Csütörtökön tehát a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "Nagy Rajtja" (Grande Partenza) előtt 100 nappal rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok. Nagy Zsigmond ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az olasz körverseny színébe borul majd például a Lánchíd, míg a Városligeti Műjégpályán olimpiai bajnokok és olimpikon sportolók – többek között Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Szávay Ágnes és Kovács István – vesznek részt a Rózsaszín fények éjszakájának központi programján. Hozátette, a céljuk elérni a magyar fiatalságot és a családokat, mobilizálni a kerékpársportot és a sportot szerető magyar embereket, hogy legyenek velük, és ünnepeljék együtt a Girót.

  A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd a Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!