A Tour de Hongrie előtt a Giro d'Italia is Magyarországon rajtol

  A legnagyobb magyar kerékpárversenyre 2020. május 13. és 17. között kerül sor, nem sokkal azután, hogy a Giro d'Italia elrajtol Budapestről. Az Olasz Körverseny ugyanis május 9-én indul és első három napját Magyarországon rendezik, két nappal később pedig útnak indulhat a Tour de Hongrie mezőnye is – olvasható a Turizmus Online cikkében.

  A kerékpársport szerelmesei jövőre Magyaországra fognak figyelniForrás: maikelm/Pixabay

  A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elfogadta a Tour de Hongrie szervezőinek kérelmét, és a Magyar Körverseny így olyan időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba, amikor World Tour csapatok is részt vehetnek.

  A Giro rajtjára a világ legjobb csapatai érkeznek majd Magyarországra, a teljes eszközparkjukkal. A nagykanizsai befutó után az Olasz Körverseny résztvevői repülővel utaznak majd Szicíliába, az eszközpark azonban itt marad. Több nagy csapattal egyeztettek arról, hogy részt vennének-e egy két nappal később kezdődő magyarországi körversenyen, hiszen ehhez minden felszerelésük itt lesz.

  A Tour de Hongrie-t 1925-ben rendezték meg először, és tavaly volt a 40. kiírás. A verseny utolsó két szakaszát az Eurosport is élőben közvetítette, a televíziónézők a világ 195 országában láthattak napi összefoglalókat a Magyar Körversenyről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!