A jéghideg Budapestről vesse magát a trópusi dzsungelbe!

Kiállítással egybekötött vetítésekkel várják a mozinéző közönséget 2020. január 31-én pénteken 17:00-től 21:40-ig az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol egy olyan ország filmjeinek vetítését tervezik, amiről eddig sokan nem is tudtuk, hogy rajta van a filmes térképen.

A fotó illusztrációForrás: Luke Saxton/Pixabay

Az Urániában régóta terveztek egy olyan estét, ahol megünneplik Kolumbia látványos diadalmenetét a világ filmművészetében. A kolumbiai nagykövetség közreműködésével végre megteremtődött a lehetőség.

Így az este folyamán megtekinthetjük majd Ciro Guerra Oscar-jelölt mesterművét, A kígyó ölelését, majd Alejandro Landes paraboláját, a Monost. A vetítés előtt Carmenza Jaramillo őexcellenciája, Kolumbia magyarországi nagykövete mond bevezetőt - olvasható az Uránia Nemzeti Filmszínház weboldalán.

A nap folyamán egy Kolumbiáról szóló pop-up kiállítás is megtekinthető lesz.

Először a kolumbiai-venezuelai-argentin kalandfilm, A kígyó ölelése lesz látható (El abrazo de la serpiente) 17.30-tól, eredeti nyelven, magyar felirattal, majd ezt követi 20.00 órától a kolumbiai-argentin-holland-német-svéd-uruguayi thriller és dráma, a Monos című film eredeti nyelven, magyar felirattal.

A Monos a miskolci Cinefesten a legjobb filmnek járó Pressburger Imre-díjjal és az Art Mozik Nemzetközi Szövetségének díjával kitüntetett alkotás. A film a kolumbiai polgárháború borzalmait idézi meg egy kamaszokból álló fegyveres különítmény szemszögéből. Különleges mű, amely – ahogy az Art Mozik zsűrijének indoklása fogalmaz – "elképesztő vizualitással, lenyűgöző operatőri munkával és zenei aláfestéssel megtámogatott utazás a sötétség mélyére". 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek