A magyar festészet aranykorába kalauzolják el az érdeklődőket

  Február 2. vasárnap 13:30 és 14:30 között a Gödöllői Királyi Kastély Festmények, sorsok című időszaki kiállításán Demeter-Guba Erzsébet segítségével egy órás tárlatvezetésen várják a érdeklődőket.

  A tárlatvezetés színhelye a gyönyörű kastély GödöllőnForrás: Andres rus/Wikipedia

  A Gödöllői Királyi Kastély termeiben főként a 19. század második és a 20. század első felének, magyar művészek műveiből álló kiállítása, több gyűjtő összefogásának és együttműködésének eredményeként jöhetett létre. A bemutatott időszak a magyar festészet aranykora, amikor a klasszicista, majd későbbi realista, sokszor történelmi vonatkozású művészet után a progresszívebb, számos esetben az európai áramlatokhoz kapcsolódó alkotások, művészek, csoportosulások találtak új utakat maguknak.

  A klasszikusok sorát id. Markó Károly, Barabás Miklós, Ligeti Antal, Székely Bertalan, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Paál László ifjúkori műve nyitja, majd Rippl-Rónai József, Gulácsy Lajos, Ferenczy Károly, Perlrott Csaba Vilmos, Czigány Dezső, Nemes Lampérth József, Fenyő György, ef Zámbó István, feLugossy László és Aknay János zárja be.

  Belépődíjak: felnőtteknek: 3100.- Ft, Bérlet (alkalmanként pecsételve, max. 3 alkalom) : 4500.- Ft. Kedvezményes és diák: 300.- Ft. Kedvezményes nyugdíjas: 1000.- Ft. Dunakeszi Tankerületből érkező és gödöllői diákoknak: 100.- Ft. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!