Alkosson hagyományos kiegészítőket népi iparművészekkel

Idén ünnepli ötödik születésnapját a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban található Nyitott Műhely, melynek célja, hogy bemutassa, átélhetővé és megtapasztalhatóvá tegye a kortárs népművészet, népi iparművészet mesterségeit, alkotófolyamatait.

Forrás: hagyomanyokhaza.hu

A Műhelyt időről időre olyan programokkal tölti fel, melyek felüdítik a látogatók lelkét, megdolgoztatják a szellemét és ügyesítik a kezét - olvasható a múzeum honlapján. Az ünnep alkalmából január 25-én különböző mesterségeket próbálhat ki a műhelyben dolgozó mesterek segítségével.

10 órától Hunyadvári Szilvia nemezkészítővel készíthet gondokat elűző hajpántot vagy Torba Ildikó szűrrátétkészítővel alkothat tavaszhozó tulipántos nyakéket. 12 órától Dukát Judit gyöngyfűző vezeti be az érdeklődőket a gyöngyös medál készítésének rejtelmeibe, Kelemen Eszterrel pedig bőr derékravalót készíthet. 

14 órától Kérdezz-dalolok! címmel Tímár Sára népdalénekes és Farkas Éva, a Barkó Kézműves Egyesület tagja tart zenés tárlatvezetést, melynek során a kiállítás tárgyaira Tímár Sára hangja és kedvenc népdalai adnak visszhangot. Miután a tárgyakról szóban is mesélnek, az énekes szívéből, lelkéből szóló dal csendül fel.

A rendezvényről nem hiányozhat az édesség sem, a konyhában sülő kalács illata tölti meg a teret. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információkat a program honlapján találhat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek