Ez lesz a francia divatguru utolsó divatbemutatója

A francia divatikon egy közösségi médiában megjelent közleményben tudatta, hogy a ma esti, vagyis a 2020. január 22-i divatbemutatója lesz az utolsó, amit 50 éves szakmai pályafutása alatt rendez. A várhatóan kirobbanó és egyedi, csakis rá jellemzően színpadias eseményt 20:30-kor láthatja a közönség a 2020. január 20-tól 23-ig tartó Párizsi Divathét tavaszi/nyári kollekciójának napi utolsó bemutatójaként.

A kép 2016. január 27én készült a tavaszi/nyári kollekciók bemutatójánForrás: AFP/Miguel Medina

A 67 éves divattervező, aki mások mellett Pierre Cardin mellett kezdte a pályafutását, megkerülhetetlen a divat világában azóta, hogy a nyolcvanas években felforgatta az öltözködési normákat. Több híressé vált ruhadarabot alkotott, ezek között volt Madonna csúcsmelles fűzője is. Éppen ezért nem tűnik el teljesen. A közlemény szerint a párizsi Gaultier-ház folytatja a munkát egy új projekttel, amelynek ő a kezdeményezője, és amiről később majd be is számol – olvasható a Telegraph.co.uk oldalán.

A divattervező könyvelőcsaládból származik és a Párizs melletti Arcueilben született. Kiskorában kezdett el foglalkozni a varrással, amibe kozmetikus nagyanyja vezette be. Legismertebb darabjai közé tartoznak még azok a férfiaknak tervezett szoknyák, amiket 1984-ben mutatott be mert szerinte "egy férfi nem az öltözetében, hanem a fejében hordja a férfiasságát".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek