Azért utazik, hogy lélegzetelállító fraktálrajzokat taposson a hóba

  Van, aki azért utazik, hogy a pálmafák alatt ücsörögve a tengerparton koktélozzon. És van, aki azért, hogy a hidegben, szélben, fagyban focipálya méretű rajzokat készítsen a hóba.

  Illusztrációcomposita/pixabay

  Egy londoni mérnök, aki ma nagyrészt a francia Alpokban él, szokatlan művészi kifejezésformát talált: hótaposó csizmájával fraktálokat, vagyis komplex geometriai alakzatokat rajzol a hóba a lépéseivel. A legutóbbi alkotása a Sziklás-hegységben készült, amire a Colorado állambeli üdülőváros Silverthorne kérte fel, írja az artnet.com.

  A körülmények állítólag közel sem voltak ideálisak: a művész köhögött a hidegtől, küszködött a hófúvással, a puha havat a legkisebb szél is ide-oda söpörte. Napok alatt csak néhány rajzot sikerült befejeznie, mert a szél hamar tönkretett mindent. Voltak napok, amikor ki sem tudott menni a cudar időjárás miatt. "Nem volt olyan, mint otthon az Alpokban" – meséli. De mindez a kellemetlenség a műfaj sajátja, és a művész már hozzászokott a viszontagságokhoz.

  Mindaddig, amíg az időjárás megengedi, hogy le tudjam fotózni, a munkát sikeresnek tekintem"– mondta.

  Simon Beck 2004-ben kezdett el hórajzokat készíteni. A hobbi kísérletezésként indult: egy hóba állított jelzőtől egyenlő távolságra lévő pontokat mért ki, majd a lépéseivel összekötötte, ami egy szabályos mintát rajzolt ki. Időközben a rajzok egyre bonyolultabbakká váltak, és a méretük is nőtt. A legnagyobb egy négylevelű lóherét mintázott Franciaországban, és elérte hat focipálya méretét. Összesen négy nap alatt 32 órába telt az elkészítése.

  2004 óta Simon Beck több száz hórajzot készített a világon, ma már meghívásra megy több helyre is, ahol azért fizetnek neki, hogy képeket rajzoljon lábával a téli tájba.

  Címlapfotó: Simon Beck's Snow Art / Facebook

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!