Környezettudatos installációval szerepelnek a magyarok a párizsi dizájnvásáron

  Tizenegy magyar tervező képviseli Magyarországot a héten kezdődő párizsi lakberendezési és belsőépítészeti vásáron. A január 17. és 21. között megrendezésre kerülő Maison et Objet az egyik legnagyobb dizájnvásár Európában. Csaknem 50 országból érkeznek kiállítók, hogy bemutassák a bútorral, világítással és textíliával kapcsolatos legújabb trendeket, adta hírül az MTI.

  Budapest Select a 2019-ben megrendezett London Design FairenAdam Horvath 2019/komonka.hu

   

  A magyar dizájnmárkákat egységes gyűjtőmárka, a Budapest Select név alatt állítják ki. Ennek célja, hogy a hazai tervezők saját márkajegyeiket megtartva, de egységes kommunikációval kapjanak nagyobb figyelmet a nemzetközi megjelenéseken – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

  A Budapest Select standdal 70 négyzetméteren jelennek meg a magyar tervezők, akiknek installációját a környezettudatosság inspirálta. A Párizsba kiutazó tizenegy hazai márka már korábban is szerepelt nemzetközi eseményeken, köztük a London Design Fair nemzetközi szakvásáron.

  A visszajelzések szerint a magyar tervezők kreatívak és jó minőségben gyártanak – mondta Bata-Jakab Zsófia, hozzátéve, hogy a magyar dizájn hírneve lépésről lépésre egyre nagyobb.

  Az ügynökség tevékenységének stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divat- és dizájnipari központjává fejlessze. A következő nemzetközi szakvásár, ahol magyar tervezőkkel vehetnek részt, az a milánói divathét lesz, de az év folyamán Londonban is megjelennek dizájntermékekkel. További információ a tizenegy kiállítóról a dizájn ügynökség honlapján található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!