Ingyenes koncertet ad a horvát vonósnégyes az impozáns Zsinagógában

A komolyzene kedvelőit várja 2020. január 19-én, vasárnap a felújított szabadkai Zsinagóga. A vajdasági városban a Zágrábi Vonósnégyes koncertezik. Előadásukban Bach, Beethoven és Händel mellett horvát zeneszerzők műveit is bemutatják.

Szabadkai zsinagógaForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

A 19 órakor kezdődő koncert ingyenes, de előzetes jegyfoglaláshoz kötött. A jegyek szerdán és csütörtökön vehetők át a szabadkai, Horvát Nemzeti Tanács épületében, a Preradović utca 13-as szám alatt 8-tól 16 óráig, vagy a Zsinagógában 10-től 18 óráig - írja a vajdasági Pannon RTV.

A kívül-belül megújult Zsinagóga más napokon is meglátogatható, hétfő kivételével minden nap tárt kapukkal várja a turistákat. Keddtől péntekig 10-18 óráig, hétvégén pedig 10-14 óráig nézhetnek körül az épületben.

A koncert napján minden bizonnyal benépesül a ZsinagógaForrás: Shutterstock / Készítette: DarioZg

Egy átlagos napon a felnőttek 250 dinárért, átszámolva közel 700 forintért vásárolhatnak belépőt, a diák- és nyugdíjas belépő ára kedvezményesen, 150 dinárért váltható ki, ami 400 forintnak felel meg. A csoportos belépők is ugyanennyibe kerülnek, míg a tíz évnél fiatalabb gyerekek ingyen nézhetnek körbe az épületbe.

A vasárnapi koncertet akár az épület körbejárásával is összeköthetik, ez alkalommal ingyenesen lesz erre lehetőségük. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek