Európában elsőként ebben a pesti színházban látható előadás kínai feliratozással

  Kínai feliratozással látható a PIN:OKKIO című előadás a Pesti Magyar Színházban január 18-án. Mint a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelik, Európában elsőként a Pesti Magyar Színházban valósul meg kínai feliratozással színházi előadás. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a Magyarországon élő kínai családok a magyar kulturális életbe bekapcsolódhassanak.

  Forrás: Fauvirt/Wikipedia

  Mint írják, a színház évek óta elkötelezett a művészeti akadálymentesítés témájában, legfrissebb elképzelése szerint maga a magyar nyelv sem lehet akadály, hogy a színházi élményt teljességgel befogadhassák a nálunk élő külföldiek.

  A színház elkészíttette Carlo Collodi Pinokkió című műve színházi adaptációjának kínai fordítását, így a színpadi játék szövege végig követhető lesz a kivetítőkön. A színház kínai partnerei, a CINEMA Magyar-Kínai Művészeti és Kulturális Egyesület és a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület képviselői

  a 2020-as Kínai Holdújév ünnepkörének egyik eseményévé emelték az előadást.

  A Gyönyörű Kína - Boldog Tavaszünnep elnevezésű programsorozat szervezéséhez még tavaly csatlakozott a Pesti Magyar Színház. Februárban további két alkalommal látható itt kínai feliratozással a robotfiú története, aki kalandjai során a Távol-Kelet modern világában is szerez életre szóló tapasztalatokat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!