250 ezer apró lámpa világít az Interstellar étteremben

Emlékeznek az Interstellar című filmre, ami Magyarországon Csillagok között címen futott? Pontosan ezen a néven nyitottak éttermet Mexikóvárosban, és meg kell hagyni, hogy nem csupán a csillagfényes éjszakát imitálták nagyon jól.

A csillagpöttyös étteremForrás: © jaime navarro/Interstellar/designboom

Az ötletgazdákat valóban a híres Christopher Nolan film ihlette meg, azon beül is az a földöntúli, misztikus vonal, melyet megpróbáltak valahogy átültetni a valóságra. Az idővel és térrel játszó sztori bizonyos elemeit nagyon könnyű felismerni a helyiség kialakításában. Egyrészt adott több mint 250 000 darab apró LED pötty, melyekkel teleszórták nemcsak a plafont, de a falakat is, így a bent ülők a végtelen világűrben érzik magukat.

Ráadásul ezek az egyedüli fényforrások a teremben, így tökéletesen tud érvényesülni az enyhén sejtelmes világítás. Plusz, a nagyobb kontraszt és az erősebb „űr érzet" érdekében a falakat, a plafont és a földet feketére festették, de feketék az asztalokat borító terítők is. Azok az asztalok pedig, amelyek nincsenek leterítve tükörként verik vissza a sok ezer „csillag" fényét, írja a desigboom.

További jópofa ötlet az is, hogy a terem végében áll egy könyvespolc is, mely hasonlít a filmben láthatóra, sőt, még repülő könyvek is vannak mellette felaggatva, melyek fittyet hánynak a gravitációra. Vagy épp üzennek valamit? Ki tudja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek