Egy este, ahol a norvég ízek a japán főzőtudománnyal találkoznak

Elegáns évkezdő programot találtunk a számtalan gasztro-rendezvény között, amit 2020-ra terveznek a különböző szervezőcsapatok. A Globalista Konyha két alkalmas vacsoraestje azért fogott meg bennünket, mert egy fedő alá hozza a nordic konyha ízvilágát és a japán főzési technikákat. A 2020. január 15-16-ra, a Bazaar Eclecticába tervezett két pop-up vacsora vendégséfje Ichihara Saori lesz, aki a stockholmi ICHI étterem társtulajdonosa és főszakácsa. Ichihara-san 2014-ben költözött Japánból Stockholmba és olyan helyeken csiszolta tudását, mint az 1 Michelin csillagos Esperanto és a 2 Michelin csillagos Oaxen Krog.

Forrás: Globalista Konyha / sajtófotó

ICHI nevű étterme (amely japánul egyet jelent) 2017-ben megkapta "A Legjobb új étterem" díjat a WHITE GUIDE (észak-európai országok étterem és hotel guide-ja) gálán. A séf 2018-ban a Stella-awardon elnyerte a „Best Female Chef" díjat és szintén ebben az évben az Allt Om Stockholm a legjobb étteremnek választotta az Ichit. Az étterem végül 2019-ben bekerült be a Michelin Guide-ba, ami szerint egy kedves, meghitt étterem, ahol a legjobb svéd szezonális alapanyagokból kreatív, modern ételek készülnek japán főzési technikákkal.

Aki szeretné ezt az összhangot személyesen is megtapasztalni, az elérheti még a teljes árú jegyeket az esemény Facebook oldalán keresztül. A 19 órakor kezdődő két vacsorán kóstolhatnak majd többek között grillezett padlizsánt, velővel és hagyma tart-val, chawanmushit (gőzölt tojásfelfújt) kagylóból, párolt krumplikrémet sült póréhagymával és ragacsos csirke jus-vel, illetve bárányszegyet káposztával és karfiollal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek