Ön milyennek képzeli a jövőt? Ebben a múzeumban elmondhatja

  Mit választana inkább: ha halála után digitális avatar formájában tovább élne, ha a rokonai megörökölnék az adatait, vagy ha az összes elektronikus információ törlődne Önről. Ez egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket a nemrégiben nyílt berlini jövő múzeuma, a Futurium szegez a látogatóinak - írja a Nature magazine online verziója.

  Futurium

  A szeptember 15-én nyílt Futurium bejáratánál egy humanoid robot fogad, akitől egy rádiófrekvenciás azonosító chippel ellátott karkötőt kapunk. Ezzel a kiállítás több pontján szavazhatunk a számunkra legszimpatikusabb lehetséges jövőképre.

  A múzeum honlapja szerint a kiállítás korunk kihívásaival, és a jövő formálásának lehetséges módjaival kapcsolatos kérdéseket vet fel az ember, a természet és a technológia kategóriáin belül. A kérdések között szerepel, hogy vajon a robotok átveszik-e a hatalmat, vagy hogy végeztünk-e a globalizációval, írja a The German Times.

  A Futurium nem engedi, hogy bármelyik látogatója passzív vagy közömbös legyen. Arra készteti a látogatót, hogy gondolkodjon el és aktívan vegyen részt a jövő alakításában. Mi más várható el egy múzeumtól?

  – írja a The German Times.

  A válaszadás azonban már a látogatókra hárul. Az újság szerint a kiállítás a jövőt úgy mutatja be, mint ami alakítható, és aminek a formálásában mindannyian részt vehetünk. Ezért a kiállítás készítői arra szólítanak fel, hogy gondolkodjunk el, és osszuk meg az ötleteinket.

  Bár a Nature újságírója kritizálta a koncepciót, mert szerinte túlságosan elkülöníti az ember, a természet és a technológia kategóriáit, amelyek nem tárgyalhatóak egymás nélkül, a The German Times gondolatébresztőnek tartja a tárlatot. Állítólag lehetetlen úgy elhagyni a múzeumot, hogy ne legyen legalább egy eredeti gondolatunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!