Ezen a kiállításon Edward Hopper festményében alhatnak a látogatók

Edward Hopper 20. századi művész üres városképeiről és a hotelekeben és bárokban ücsörgő, izolált figuráiról ismert. A realista festő művészetét elsősorban a magány és elidegenedés fogalmaihoz társítják.

Edward Hopper, Éjjeli baglyok (1942)Art Institute Chicago

A Virginai Museum of Fine Arts most készülő kiállítása azonban megkísérli kiterjeszteni az életmű megszokott értelmezési kereteit, és a Hopper kiállítások történetében először állítja fókuszba a művész hotel, motel és más vedéglátóipari egység ábrázolásait, írja a richmondi múzeum honlapja.

A hatvannál is több a témába vágó festményt, rajzot, akvarellet és illusztrációt felvonultató tárlatra a művész egyik leghíresebb festményének, a Western Motelnek, a háromdimenziós rekonstrukcióját is elkészítik majd, így a látogató szó szerint beléphet majd a festménybe.

A "Hopper Hotel Experience" jegycsomag részeként pedig egy éjszakát is eltölthetnek a múzeumban, egy a Western Motel által inspirált szobában.

Az ikonikus festő alkotásai mellett 35 további amerikai művész azon munkái is szerepelnek majd, amelyek a szállodák vagy az utazás vizuális kulturájával foglalkoznak.

Az Edward Hopper és az Amerikai Hotel című kiállítás 2019. október 26-án nyílik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek