Cári tengeralattjáró-gyárban tágíthatják érzékeiket a látogatók

  Új kulturális központ nyílt az észtországi Tallinban a múlt héten, méghozzá egy több, mint 100 éves tengeralattjárógyárban, mely még a cári Oroszország haditengerészetét is szolgálta, mielőtt 1918-ban hajógyárrá alakult - írja az Artnet.

  Az örökségvédelem alatt álló épületet a Kai Művészeti Központ veszi birtokba. A kiállítások mellett workshopokat, előadásokat rendeznek majd itt és a város éves művészeti vásárának is ez a nagy múltú hely ad otthont.

   

  Forrás: KAOS Architektid/visitestonia.com

  Az egykori ipari épület 446 négyzetméteres területét többek között egy 100 férőhelyes előadóterem, oktatási központ és helyi kulturális szervezetek irodái foglalják el. A kiállítótér 6 méter magas falai lehetőséget adnak a különösen nagy méretű installációk elhelyezésére. Jelenleg a "Let the field of your attention.... soften and spread out" ("Engedje, hogy figyelmének mezeje...meglágyuljon és kiterjedjen") című kiállítás látható, szeptember 27-től 29-ig pedig a Foto Tallinn művészeti vásár várja az érdeklődőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!