Durvulnak a viták a Notre Dame tornyáról

  A Notre Dame rekonstrukciójáért felelős kormánybiztos Jean-Louis Georgelin és Emmanuel Macron kortárs stílusban építené újjá a tűzvész által sújtott párizsi Notre Dame tornyát, de a főépítész Philippe Villeneuve inkább az eredeti másolatát húzná fel.

  Párizsi Notre DameTom S./wikipedia

  Miután idén áprilisban a tűzvész által sújtott katedrális tornya és tetőszerkezete leégett, Macron öt évet adott a templom helyreállítására.

  Néhány szakértő szerint ez a határidő túl szoros, és a felújítás főépítésze azt állítja, csak akkor teljesíthető, ha az új torony a korábbi másolata. Macron és Georgelin azonban máshogy képzelné el a helyreállítást, írja a BBC News.

  A vita múlt szerdán robbant ki a francia parlamentben, ahol Georgelin azt mondta, a főépítész fogja be a száját"

   - írja a BBC, az AFP-re hivatkozva. A múlt hónapban Villeneuve az RTL-nek azt mondta, vagy restaurálják az eredeti tornyot, vagy egy modern tornyot építenek, de akkor valaki más fogja vezetni az építkezést. A végső döntést a toronnyal kapcsolatban 2021-re tervezik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!