Mutatjuk Montenegró fergeteges Szilveszteri programjait

A karácsonyi vásárok, a sípályák és a legfiatalabbaknak szervezett gyermekprogramok csak néhány okot jelenteken a sok közül, amiért érdemes télen, mi több, újévkor Montenegró felé venni az irányt. Mutatjuk melyik városokba érdemes ellátogatni a tél folyamán, és miért.

A fővárosban a zenéé a főszerep

Podgorica idén is a koncertek helyszíne lesz az ünnepi időszakban. A turistáknak már december 6-án érdemes idelátogatniuk, hiszen Mikulás napján kezdődik a karácsonyi vásár, melyet december 13-án a Podgoricai Éjszaka nevű rendezvény fűszerez.

Montenegróban is koccinthat újévkor - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Prostock-studio

Idén először a Függetlenség Terén tartják a karácsonyi kavalkádot. Újévkor a Letu štuke és a Ničim izazvan együttesek koncertjeit hallgathatjuk meg és természetesen tűzijáték is lesz.

Bar a gyerekeket is várja

Szilveszterkor, azaz december 31-én délben „Újévi varázs" gyermekelőadás várja a vendégeket, és egész délután kikapcsolódás vár a kicsikre. Bár városában egyébként már december 30-án megkezdődik az újévi őrület, ugyanis aznap három banda is koncertezik: Braco Gajić, a Padrino bend és a Tropico band zenéjét hallgathatjuk meg. 31-én 22 órától szintén koncertözön veszi kezdetét a téren: elsőként az AkademiA bend lép fel, 23 órakor pedig Haris Džinović zenél. Szintén nagy bulinak ígérkezik az év első napján az Amadeus band zenés előadása, amelyre 23 órakor kerül sor. 

Az Euróvízió egykori nyertesével bulizhat Tivatban

Tivat idén szilveszterkor is jó bulikat kínál, december 28-án Van Gogh koncert lesz, 30-án pedig az ismert Željko Bebek gondoskodik a fergeteges hangulatról. December 31-én sem marad el a buliőrület: fellép a Lexington Band és a Miligram, elsején pedig az egykori Euróvízió győztes Marija Šerifović zenél. Őt követi majd a szintén közkedvelt Saša Kovačević koncertje. Ahogy arról már korábban is írtunk, Budvát is fergeteges újévi hangulat hatja át az év utolsó napjain.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek