Az Independent Photographer a legszebb úti fotókat díjazta

Az Independent Photographer nevű fotós platform minden hónapban adott tematikájú pályázatot hirdet. Az idei nyar témája az utazás volt, a zsűrizésre pedig a híres, amerikai fotóst, Steve McCurryt kérték fel, aki az ikonikussá vált Afgán lány című fotójával került be a köztudatba, és elsősorban a konfliktusokat, az eltűnő kultúrákat, az ősi tradíciók valamint kortárs hagyományok együttélését örökíti meg - számol be róla a Bored Panda.

A jelentkezők több, mint 60 országból küldték be pályázatukat, melyek különféle helyszíneket mutatnak be teljes pompájukban, tudósítanak a helyi életről, előhívják emlékeinket, és általuk osztozhatunk a fotós fizikai, lelki és szellemi útjában.

Az első helyezett Claire Tan napon száradó halászhálók című képe lett, melyről McCurry így nyilatkozott:

Először a lírai kompozíció és az érdekes szimmetria ragadta meg a figyelmem. A színek harmóniája a vödör felvillanó vörösével igazán jól működik. A kép dinamizmusa azt sugallja, fújt a szellő, az ember úgy érezheti, ő is jelen van a fotózás pillanatában.

Claire Tan: Napon száradó halászhálókForrás: Claire Tan/The Independent Photographer/Facebook

A második helyet German Rodriguez Laverde Szomjazni a szabadságra című képe érdemelte ki.

Ez a második hely nagyon közel van az elsőhöz. Azokra az időkre emlékeztet, amikor én is a vizet fotóztam. A víz segít abban, hogy elkapjuk a pillanat spontaneitását. Különösen érdekesnek találtam, ahogyan ez a jelentésteli pillanat az izgalmas tájban felbukkan - mondta a bíráló.

German Rodriguez Laverde: Szomjazni a szabadságraForrás: Alex Jimenez/German Rodriguez Laverde/The Independent Photographer/Facebook

A harmadik Hilda Champion Az útvesztő felé című képe lett, melyről az Independent Photographer szerkesztői így nyilatkoztak:

Tökéletesen kiegyensúlyozott kompozíció, mely finoman vezeti a szemünket a csónaktól az útvesztőbe. A felsőbb nézőpont csodálatos perspektívába helyezi a környezet békéjét, a színek pedig mintha gondos festő ecsetjével készültek volna.

Hilda Champion: Az útvesztő feléForrás: Hilda Champion/The Independent Photographer/Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek