Varázslatos fotók kerülnek a Meteorológiai Világszervezet naptárába

Szemet gyönyörködtető természeti fotókkal lesz tele a Meteorológiai Világszervezet 2020-as évi naptára, amelyek közé három horvátországi felvétel is bekerült.

Láthatják majd a naptárban Aleksandar Gospić Gone with the Bura felvételét, amelyet a Zára megyei Ražanac faluban fotózott.

A Gone with the Bura című felvételForrás: Facebook / World Meteorological Organization / Készítette: Aleksandar Gospic

A másik kiválasztott Miroslav Novak Two Rainbows című alkotása, amelyet Zalaújváron fotózott.

A Two Rainbows című felvételForrás: Facebook / World Meteorological Organization / Készítette: Miroslava Novak

A harmadik legszebb horvát fotónak a Sunset Lenticular Clouds bizonyult, Danijel Palčić-tól, amelyet Pagban kapott lencsevégre.

Sunset Lenticular CloudsForrás: Facebook / World Meteorological Organization / Készítette: Danijel Palčić

A versenyre összesen 75 fotó érkezett, a nyerteseket pedig egy meteorológusokból és fotósokból álló bizottság választotta ki, figyelembe véve a közönségszavazatokat is. A díjazáskor több szempontot vettek figyelembe: azt, hogy mennyire érdekes a bemutatott meteorológiai jelenség illetve helyszín, emellett igyekeztek a 2020-as meteorológiai világnap tematikájához is alkalmazkodni, mely a Klíma és víz címmel e két jelenség összefüggéseire hívja fel a figyelmet.

Érdemes még megemlíteni, hogy Horvátország a tavalyi versenyen is tarolt, akkor ugyanis 4 horvát fotó került a naptárba - írja a HrTurizam.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek