New York legjobb panorámájára 160 millió dollárt költöttek

  Több mint négy év tatarozás után nyitották meg újra New York egyik ikonikus épületét. Az Empire State Buildingből még jobb a kilátás a városra, mint valaha.

  Hogy mi az oka? A látkép nem változott meg drasztikusan, viszont a 102. emelten lévő kilátóból 360 fokban lehet megcsodálni - a földtöl a plafonig üvegezett kilátótér 380 méter magasan van. Összesen 160 millió dollárt költöttek a felújításra.

  Ilyen a kilátás a 102. emeletrőlForrás: © 2019 Evan Joseph Images/Empire State Building/Facebook

  Ettől függetlenül a 86. emeleten lévő nyitott kilátóba is fel lehet menni, de az biztos, hogy a plusz 16 emelet elég sokat dob a panorámán. A 102. emeletre 58 dollárért (körülbelül 17 ezer forint), a 86. emeleti kilátóba pedig 38 dollárért (bő 11 ezer forint) lehet felmenni. A 102. emelet egyébként az épületnek az a pontja, aminél magasabbra valójában már nem lehet jutni; összesen 103. emelet van.

  Ha már modernizálták az épület tetejét, létrehoztak egy új látványosságot is, igaz, némileg közelebb a földhöz. A második emeleten ugyanis egy új, interaktív múzeumot nyitottak meg még júliusban. A kiállítás az Empire State Building történtéről mesél, nem hagyva ki olyan fontos részleteket sem, mint például a King Kong című film.

  A javítgatások egyébként még folynak az épületen belül, teljesen akkor lesznek kész a munkálatok, amikor novemberben átadnak egy új kiállítóteret a 80. emeleten, írja a Travel+Leisure.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!