Eladó New York legelegánsabb felhőkarcolója

  Úgy döntött a tulajdonos, hogy ideje megválnia New York egyik legikonikusabb épületétől, a Chrysler Buildingtől – írja az ArchDaily építészeti oldal. 1997 óta volt Tishman Speyer tulajdonában a William Van Alen által tervezett, gyönyörű art deco épület. 2008-ban az emírségekbéli Abu Dhabi Investment Council vette meg 800 millió dollárért.

  Chrysler Building, New York.Forrás: Shutterstock/Bubbledjango

  Anno azzal a céllal építették, hogy az autógyártó cég dicsőségét hirdesse, a tervek szerint a világ legmagasabb épülete lett volna. Ez össze is jött, de csak 11 hónapig, akkor ugyanis lekörözte a szintén New York-i Empire State Building.

  Az építkezés 20 millió dollárt emésztett fel közel 30 ezer tonna acél, 3,8 millió tégla és 5000 ablak mellett. Az acélkoronája a dísze, és persze az arra helyezett háromszögletű ablakok. Építésekor a kor legnagyobb építészeti mesterei és szakemberei dolgoztak a kivitelezésen. A felhőkarcoló 1976 óta Nemzeti Történelmi Emlékhely.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek