Több mint 3000 éves sírokat nyitnak meg a látogatók előtt Luxorban

  Megnyitják a látogatók előtt két ókori egyiptomi nemesember sírját Luxorban, a Drá Abul Naga nekropoliszban – közölte az egyiptomi régészeti minisztérium, az MTI jelentése szerint.

  Luxor mindig tartogat meglepetést az ókori kultúra iránt érdeklődőknekForrás: Przemyslaw "Blueshade" Idzkiewicz/Wikipedia

  A több mint 3000 éves sírok közül az egyik az újbirodalmi 19. dinasztia idejéből (i.e. 1295-1186) származik, és Ámon isten negyedik főpapja, Raja, valamint felesége, Mutemvia nyugodott benne.
  A másik, a 20. dinasztia idejéből (i.e. 1186-1069) származó sírban egy Niai nevű tisztségviselőt, az áldozati asztal írnokát helyezték örök nyugalomra.

  A gazdagon díszített barlangszerű sírkamrákat  három évi munkával állították helyre eredeti szépségükben.

  A két sír csaknem 3500 éves, és nagyon jó állapotban van az elmúlt évek helyreállítási munkálatainak köszönhetően. Általuk új turistalátványossággal gyarapszik a Drá Abul Naga nekropolisz" – mondta a vasárnapi sajtóbejáráson Mosztafa Vaziri, a Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetője.

  Egyelőre nem közölték, hogy pontosan mikor nyitják meg a látogatók előtt az új látnivalókat a Nílus nyugati partján fekvő nekropoliszban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!