Privát túrán is megnézheti a Mona Lisát

  Itt egy ötlet arra, ha szeretné elkerülni, hogy hatalmas tömegben tolongva nézze végig a Louvre kincseit.

  Egy új privát, vezetett túrán lehet részt venni a párizsi Louvre múzeumban. Az ötletet az adta, hogy a világ leglátogatottabb múzeumában általában nagyon nagy a tömeg, csak 2018-ban több mint 10 millióan lépték át a kapuját. Az sem sokat segít a jelenségen, hogy az utóbbi időszak hőséghullámai elől sokan menekültek be kintről a hűvös termekbe. A Louvre vezetői azt tervezik, hogy a jövőben kötelezővé teszik az online befoglalható idősávok használatát, hogy így kerüljék el az állandó tömeget.

  A tömegben szinte élvezhetetlenné válik a LouvreForrás: Free-Photos/Pixabay

  Ha valaki már most nyugiban szeretne végigsétálni a termeken, és a lehető legkevesebb ember társaságában akarja élvezni az alkotásokat, az bejelentkezhet egy privát túrára. A True Luxury Travel állt elő az ötlettel, melynek a lényege, hogy egy felkészült vezető és egy művészettörténész segítségével egy három órás séta keretében barangolhatja be a múzeumot az, aki befizet a programra. Így nemcsak a leghíresebb alkotásokban gyönyörködhet, hanem megismerheti többek között a múzeum történetét is.

  Arra is lehetőség van, hogy a látogató személyes preferenciái alapján állítsák össze a múzeumlátogatás útvonalát, illetve a magyarázatot nemcsak franciául, angolul, vagy németül lehet meghallgatni, hanem elméletileg bármilyen nyelven. A privát séta az ünnepnapok kivételével minden nap elérhető, írja a Lonely Planet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!