Most először rendezik meg az Orgonák éjszakáját

Első alkalommal rendezi meg Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei programsorozatot szombaton a Filharmónia Magyarország.

Négy nagyszabású esti koncerttel várják a közönséget Budapesten, Szombathelyen, Szegeden és Pécsett. A fővárosban Pálúr János orgonaművész és Pálhegyi Máté ad koncertet 23.00 órakor a Mátyás-templomban. Szombathelyen a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál részeként Fény az éjszakában című koncerten Szamosi Szabolcs orgonaművész mellett Horváth István és Vizin Viktória lép színpadra.

A kép illusztrációForrás: MichaelGaida/Pixabay

Szegeden a Kodály Filharmónia Debrecen kamarazenekara Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Csősz János trombitaművész, Pécsett pedig Kovács Szilárd, Kuti Ágnes és Benke József csatlakozott az Orgonák éjszakájához.

További programok is lesznek a nagy koncertek mellett, így Budapesten a 4-es metró vonalán zenegépet tekerhetnek az érdeklődők, illetve minikoncerteket is tartanak a Váci utcában, a Fővám téren és a budai Várba - itt a látogatókat az orgonakészítés rejtelmeibe is beavatják. Ezen kívül a siklósi várban, a harkányi fürdőben, a pécsi Széchenyi téren, a szigetvári vár dzsámijában és a magyarhertelendi termálfürdőben is tartanak programokat.

Az Orgonák éjszakáján több rekordkísérletet is terveznek, így például az eseményre komponált dallamokat az országban a lehető legtöbb orgonán egyszerre fogják megszólaltatni, írja az MTI.

További részletet a programokról az esemény honlapján olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek