"A mi poharaink nem eldobnivalók"- szól a horvátországi fesztivál mottója

  A horvátországi Motovun Film Festivál is csatlakozott a Plastic Free July mozgalomhoz, ami azt jelenti, hogy műanyaghulladék mentes lesz a július 23-a és 27-e között zajló rendezvény. Aki ellátogat a filmfesztiválra, biztosan nem fog találkozni egyszeri használatos poharakkal és evőeszközökkel, környezettudatos megoldásokkal viszont annál inkább.

  Motovun Film FestivalForrás: Facebook / Motovun Film Festival

  25-én és 27-én a "Greenpeace Hrvatska" egyesület szervezésében műhelymunkákat és előadásokat tartanak, ahol bárki megtanulhatja, hogyan vigye be a mindennapjaiba a környezettudatos módszereket. A hányiasszonyok egy szakácstól tanulhatnak, aki arról mesél majd, hogyan legyen műanyagmentes a konyha.

  A műanyag poharakat üveg poharak váltják fel a fesztiválonForrás: Facebook / Motovun Film Festival

  A rendezvény idei mottója "Naše čaše nisu za bacit", azaz "a mi poharaink nem eldobnivalók". A vendégek elmosható üveg poharakat vásárolhatnak, amelyeket haza is vihetnek emlékbe, vagy vissza is válthatják őket, ez esetben visszakapják az értük fizetett összeget - írja a HrTurizam.

  A filmfesztivál minden évben rengeteg turistát vont Motovunra, amely Isztria középnyugati részén, Pazintól 15 km-re északnyugatra fekszik. A fesztivál részletes programját az esemény honlapján nézhetik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!