Utcazenészekkel lesz tele hamarosan minden zug Veszprémben

Július 17. és 20. között rendezik meg a Veszprémi Utcazenei Fesztivált. Minden program ingyenes.

Az idén húszéves fesztivált minden év júliusának második felében rendezik meg Veszprém történelmi óvárosának különböző pontjain. Az idei rendezvény szerdán, azaz július 17-én kezdődik, és a négy nap alatt, amíg tart 180 koncertet lehet meghallgatni 11 különböző helyszínen.

Forrás: Kristof Holvenyi/Veszprémi Utcazene Fesztivál/Facebook

A 2023 nagyszínpadot az Óváros téren állítják fel, itt esténként lesznek koncertek. A nyitóbuli La Chica koncertje lesz 17-én 20.30-tól, míg a záróesemény Lola Marsh fellépése lesz 20-án, 22.45-es kezdéssel. Lesz még egy nagyszínpad, ezt a Hangvilla előtt állítják fel: a Nagyon Balaton nagyszínpadon szintén csak a későbbi órákban, 21.30-tól és 23.30-tól kezdődnek a koncertek. Itt a Singrowers kezd szerda este és a Dirty Zoo zár szombaton.

Ezen kívül sok-sok utcazenész megálló és kisebb színpad kap helyet a városban, ahol hazai és külföldi előadók lépnek fel délután 16.00 órától, egészen a 23.00 órás koncert kezdésekig.

A külföldi zenekarok mellett utcazenészek is fellépnek, a műfaj legjobb előadójára pedig szavazni is lehet az esemény honlapján. A szakma is kiválasztja az általa legjobbnak ítélt utcazenészt, de a közönség véleményére is számítanak: a szakmai díj és a közönségdíj nyertese is fejenként egymillió forintot kap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek