Így gyakorolt a francia reptéren a Fesztiválzenekarral fellépő Grammy-díjas zenész

Európában turnézik a Fesztiválzenekar az amerikai zongoraművésszel, Emanuel Axszel. Nemcsak a koncertek futnak nagy sikerrel, akár egy reptéri gyakorlás is sok nézőt vonz.

Egy videót is rögzítettek arról, ahogy a Grammy-díjas zenész, Emanuel Ax leült gyakorolni a toulouse-i reptéren a zongorához, és pillanatok alatt szerez magának hallgatóságot. Fischer Iván karmester pedig szívószálból „faragott" sípon játszik a reptéren, írja a hvg.hu.

Néhány nap alatt számtalan teltházas koncertet adott a Budapesti Fesztiválzenekar Franciaországban és Olaszországban. A siker egyik titka, a nagyon komoly felkészültség mellett, az a játékosság és humor, amely kifejezetten szokatlan a koncerttermekben, és amely többek között az említett reptéri „koncertnél" is megnyilvánult. Brugge-ben három koncertet is adott a zenekar, az utolsó estén pedig a közönség dönthetett arról, hogy mit játszanak.

Május 28-tól már lehet jegyet venni a Fesztiválzenekar magyarországi, karácsonyi (!) koncertjére, ahol szintén a közönség dönt a műsorról, de szintén kihagyhatatlan lesz Fischer Iván legújabb operarendezése, Monteverdi Orfeója is, amihez a karmester-rendező maga írt befejezést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek