Magyar rendezvények az osztrák Templomok Hosszú Éjszakáján

  Május 24-én, azaz ma este szélesre tárják kapuikat az osztrák templomok: megrendezik a Templomok Hosszú Éjszakáját, amelyen ismét lesznek magyar vonatkozású programok is. 

  Római katolikus templom AusztriábanForrás: Facebook / Lange Nacht der Kirchen

  Az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat 18 órai kezdettel Fischer Anna operaénekes és Handl György orgonaművész koncertjére várja az érdeklődőket. Műsoron Antalffy-Zsíross Dezső, Erkel Ferenc, Gárdonyi Zoltán, Gárdonyi Zsolt, Kodály Zoltán, Koloss István és Liszt Ferenc művei szerepelnek.

  22 órától már Ablonczy Bertalan orgonakoncertjére várják a közönséget a bécsi magyar katolikusok. Az orgonaművész 2014 óta Martin Haselböck növendéke a bécsi zeneakadémián, 2016-ban pedig elnyerte a Casino Austria Rising Star díját. A koncert helyszíne a Szent Erzsébet templom, osztrák nevén a Deutschordenskirche lesz. 

  A Templomok Hosszú Éjszakáján a magyar keresztény értékeknek is teret adnak az osztrák fővárosban, de számos osztrák nyelvű vallási programra is ellátogathatnak Ausztria szerte - tudtuk meg az ORF híreiből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!