Angol és német beszélő könyvekkel randevúzhat Bécsben

Bécs tavaszi fesztiválja, a Wiener Festwochen keretében élő könyvekkel beszélgethetnek azok, akik kicsit más irodalmi élményre vágynak, mint az olvasás. A május 10-től június 16-ig tartó fesztivál programján ezen kívül színház, zene, tánc, film és performansz szerepel, többek között Tarr Bélával, Márton Dáviddal és Krasznahorkai Lászlóval.

Mette Edvardsen norvég művésznő „Time has fallen asleep in the afternoon sunshine" címmel 2010-ben kezdte létrehozni élő könyvekből álló könyvtárát. A projekt lényege, hogy a világ legkülönbözőbb pontjairól származó előadók kívülről megtanulnak egy-egy könyvet, hogy aztán személyes beszélgetések keretében idézzenek belőle az olvasóiknak.

Élő könyvekkel társaloghat BécsbenForrás: Shutterstovk / Készítette: Dean Drobot

 Bécs egyik legjelentősebb kulturális rendezvénysorozata, a Wiener Festwochen keretében 2019. május 11. és 18. között most bárki "belelapozhat" ezekbe a különleges könyvekbe. Egy-egy beszélgetés 30 percig tart, a kínálatban angolul és németül beszélő könyvek szerepelnek.

De ezenkívül számos más izgalmas előadást is terveznek: pl. csak a fesztivál keretében lesz látható Tarr Béla Missing People című projektje, amely azokra az emberekre fókuszál, akiket a szegénységük vagy a társadalmi hierarchiák miatt kinéznek bizonyos helyekről. Szintén a Festwochen keretében mutatják be először Márton Dávid „Narziss und Echo" című road operáját, valamint Eli Keszler és Krasznahorkai László közös projektjét, a „Chasing Homert". 

A Festwochen legújabb törekvése, hogy a nemzetközi produkciók mellett a programba szorosabban bevonják a várost, így idén a belváros mellett a legnagyobb népességnövekedést felmutató kerület, Donaustadt lesz a másik fő helyszín, ráadásul folyamatosan lesznek művészi interakciók a közterületeken is – tudtuk meg az ORF híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek