A kockásfülű nyúl Bécsben fogadja a rajongókat

Színes programok zajlanak a bécsi Collegium Hungaricumot egész májusban. Az érdeklődők ellátogathatnak a minden évben megszervezett filmklubba és táncházba, de megleshetik az újdonságnak számító mese-kiállítást is. 

Magyar mesekiállítást lehet megtekinteni a bécsi Collegium HungaricumbanForrás: Facebook / Collegium Hungaricum Wien

Zenés eseményből sem lesz hiány, immár második alkalommal rendezi meg európai zenei fesztiválját az EUNIC Austria. Az eseményen Magyarország, így a Collegium Hungaricum is képviselteti magát: május 8-án 19:00 órától az Antal Gábor Trió lép fel, előtte pedig 17:00 órától a Golnar & Mahan Trio koncertjét hallgathatja meg a nagyérdemű.

6-án, azaz tegnap este megnyílt a Mesés (B)Irodalom című kiállítás is a Collegium Hungaricum galériájában, mely tematikájában a magyar meseirodalom tájára kalauzolja látogatókat.

A tárlat bemutatja a magyar népmesék világát, találkozhatnak Mazsolával, a TV macival, Süsüvel vagy akár a kockásfülű nyúllal is.

Aki jelenleg Bécsben tartózkodik, az 7-én, azaz ma este akár filmezni is elmehet a Collegium Hungaricumba, 19:00 órakor kezdődik ugyanis a Történelmi filmest következő vetítése; ezúttal A köröstárkányi mészárlás című film lesz látható.

Süsüvel is találkozhatnak a látogatókForrás: Facebook / Collegium Hungaricum Wien

A táncolásra, mulatozásra vágyók május 10-én a Napraforgók táncházára látogathatnak el, melyen az Üsztürü koncert után Tőkés Zsolttal és Edittel rophatják együtt a táncot.  

Májusban irodalmi estet is rendeznek, melynek vendége Hevesi Judit lesz, de további Ringvorlesung előadások, filmklub valamint az Europa Club és a Club Pannonia által szervezett rendezvények is zajlanak, majd - többek között Tóth Gergely: Magyarok Amerikában című előadása és Budapest városbemutatója. Május 28-án a Dudás Lajos Duó koncertje zárja majd a hónapot, tudtuk meg az ORF híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek