A folyón mozizhatunk Prágában

Írtunk már többször arról, milyen kreatívan hasznosítják a csehek a Moldva folyót Prágában: terveztek ide már Karel Gott-kiállítást és fürdőt is, most pedig egy mozi van soron a Travel+Leisure cikke szerint.

Prága Holešovice városrészében nyílt meg a Kinolod' névre keresztelt hajómozi, ami zártterű, szóval egész évben használható. Februárban vetítettek itt először. Az 1925-ben épített hajón 130 cseh koronáért (1600 forintért) nézhetünk meg egy filmet, előtte/utána pedig beverhetünk egy sört a fedélzeti bárban. Jó időben a parton, a hajó mellett is veítetenek egyébként filmeket.

Kinolod' mozihajó, Prága.Forrás: Kinolod'/Facebook

Aki megretten attól, hogy a bonyolult cseh nyelven kelljen egy filmet végignéznie, de tud azért angolul, annak nem vészes a helyzet. Sok cseh filmet feliratoznak és persze vannak külföldi filmek is a repertoárban. A 80 székes mozit hamar át tudják alakítani koncertteremmé, sokszor az adott filmhez kapcsolódó zenékkel alakítanak ki bulikat.

Kitiltották a pandákat
Eközben arról ír a Radio Praha angol nyelvű oldala, hogy a város betiltja az állatnak öltözött művészek bohóckodását a központban. Már vagy tíz olyan ember van, aki abból él, hogy pandának, jegesmedvének vagy Kisvakondnak öltözik, és pózol a turistákkal pár fotó kedvéért. Egyesek szerint ez utcai művészet, az önkormányzat szerint nem. A tiltás ősztől hatályos.

.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek