A Moldván lebegő fürdőt építenek Prága belvárosában

A Moldva foolyón lebegő strandot és fürdőt terveznek Prága belvárosába, és ha minden jól megy, akkor 2019 nyarára el is készülhet. Videót is mutatunk róla.

A prágaiaknak már most is közvetlen kapcsolatuk van a folyójukkal: a cseh főváros központjában, a Károly híd mellett például vízibiciklizni is lehet a Moldván – írja a hvg.hu.

Prága belvárosában, a Moldván már most is lehet vízibiciklizniForrás: Shutterstock / Készítette: Valeri Potapova

Ezt a kapcsolatot fogja szorosabbra fűzni az a fürdő, amely a város egyik történelmi, a Moldva partján elhelyezkedő városrésze, Vyšehrad alatt épülne fel, és napozóegységekből, meleg vizes medencékből és egy olyan úszómedencéből állna, amely azt az érzetet nyújtaná, mintha a prágaiak megmártóznának a folyójukban – derült ki a Valyo Facebook oldalán megosztott cseh projektből.

A hajóra emlékeztető, vízen lebegő, kétszintes fürdőkomplexum néhány méterre a parttól lesz lehorgonyozva, de gyalog is meg lehet majd közelíteni. A meleg vizes medencéket, az öltözőket, a mosdókat és a kávézót fedett részen tervezik kialakítani, az úszómedence viszont a szabad ég alatt kap helyet. Nézze meg, milyenre tervezik:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek