Bazi nagy pogány bulit tartanak Prágában

Eljött a boszorkányok éje, a Walpurgis-éj, az ősi pogány ünnep, ami a tavaszt, az újjászületést és megtisztulást köszönti és élteti. Ennek fontos része egy nagy máglya megrakása is az április 30-ról május 1-re virradó éjszakán. Ez aztán majd távol tartja a gonosz erőket és kórságokat.

 

Nos, ilyen pogány ünnepséget tartanak a cseh fővárosban is.  

A Praguest.com szerint ráadásul nem is egy helyen lobbannak majd fel a Walpurgis-fáklyák. A Ladronkánál az egész családnak rendeznek programokat színházi előadásokkal, gyerekfoglalkozásokkal, étellel-itallal, koncertekkel. Žluté lázně sem marad ki a sorból, itt a táncra és zenei előadásokra, na meg a varázstrükkökre helyezik a hangsúlyt.

Hostivař erdejében és a tóparton is rendezvényekkel várnak, itt is a mágia és a gyerekek állnak majd a középpontban. Sőt, még Děda Mládek és az Illegal Band is fellépnek. Břevnov kolostoránál jól megégetik a boszorkányokat, a Kisoldali téren pedig parádé vonul végig a Kampa szigetére, ahol szintén égetés lesz.

Walpurgis-éji felvonulás Prágában.Forrás: Shutterstock/Madeleine Steinbach

A pankráci Café Na půl cesty komolyabb oldalról fogja meg az eseményt, itt a mentális betegségekről is sok tájékoztatás hangzik majd el. A Chvalsky-kastélyban könnyedebb, kölykösebb program lesz, még Laura Tigrisei és a cseh AC/DC tribute zenekar is fellépnek.

Programok lesznek még a chodovi erődben, a Vltava-hajógyárban, az Ifjú Mérnökök, illetve Biológusok Állomásán, és a Klamovka Klubban is. A programok jelentős része ingyenes lesz, de vannak beugrósok is. Kattintson tehát a linkre, és angolul elolvashatja, pontosan hol mire számíthat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek