Micsoda ötlet: Úszómedencévé alakítanák át az elhagyott metróállomást Párizsban

Párizs a fény városa, metrója pedig az egyik leghíresebb a világon. Egyes állomásait, amelyek az elhagyásuk után szellemjárta helyekké váltak, ismét használatba vennék, méghozzá nem is akárhogyan.

Az egyik metróállomás bejárata Párizsban - illusztrációForrás: Hans Lucas via AFP/Antoine Boureau / HANS LUCAS/Antoine Boureau

Ha a Manal Rachdi építész által alapított párizsi Oxo Architect's építésziroda javaslatai valósággá válnak, egy rendkívül értékes földalatti világ jöhetne létre. Ezeknek a javaslatoknak nem sok közük van e terek eredeti használatához, amelyeket több mint 100 évvel ezelőtt, az 1900-as évek közepén avattak fel a párizsi olimpiai játékok előkészítéseként. Nézzétek, hogy fest mostanság néhány elhagyatott párizsi metróállomás!

A projekt célja, hogy életet adjon ezeknek a sötét és elhagyatott tereknek. Az egyik állomást medencévé vagy edzőteremmé alakítanák át, így kompenzálva a sport- és szabadidős létesítmények hiányát a francia főváros egyes területein.

Vagy szórakozóhelyeknek alakítanák ki, ahol a szomszédok zavarása nélkül feltekerhetik a hangerőt. Egy földalatti kert is jól hangzik, ahol egy esős napon egyedülálló környezetben sétálhatnak, de művészeti galériának vagy étteremnek is helyet adnának a kihasználatlan és elhagyott állomásokon – írja a mrpoolman.com.au.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek