5 lélegzetelállító medence a világból

A hatalmas hotelláncok és luxus üdülőparadicsomok tudják, hogy a mai vendégek nagyra értékelik a szemkápráztató medencéket, melyeknek egyedi hangulata van. Éppen ezért egymást túl licitálva terveztetik a szebbnél szebb végtelenített medencéket, spa komplexumokat, gyógyfürdő részlegeket. Ezek közül válogattunk most ötöt.

Marina Bay Sands Infinity Pool

Szingapúrban, a Marina Bay Sands Hotel Sky Parkjában, ami egy tornyépületeken átívelő, egyedi, hajó formájú épület, található egy végtelenített medence. Aki itt meg tud szállni és kiúszik a medence szélére – ami olyan, mintha nem is lenne széle, – lélegzetelállító panorámában gyönyörködhet. 

Szingapúr felhőkarcolóira lehet rálátni a medencébőlForrás: marinabaysands.com

2021-ben még nem tudta megelőzni más medence, így büszkén viseli a világ legmagasabban található végtelenített medencéje címet. Ez az egyik legfotogénebb medence a világon, hiszen a három,  hatalmas, épület tetején található medence úgy néz ki, mintha a benne lévő víz lefolyna az épület széléről, a látogató pedig a világ peremén áztatná magát. 

Ebből a szögből ritkán látni  a megdöbbentően magasan fekvő medencétForrás: marinabaysands.com

Perivolas Hotel Infinity Pool

A görögországi Santorini egyébként is megér egy utazást, akár van medence, akár nincs, de ha már megengedhetjük magunknak, akkor a Perivolas Hotel attrakcióját ne hagyjuk ki! Mert amint Szingapúrban, itt is csodálatos kilátás párosul a medencés élmény mellé.

Mintha a tengerben úsznánkForrás: perivolas.gr

Aki egyedi szállásra vágyik, az kerseve sem találhatnak jobbat a magas sziklára épített hotelnél, amelynek feszített víztükrű medencéjéből lenyűgöző kilátás nyílik az Égei-tengerre. A komplexum épületeit klasszikus, görög stílusban fehérre meszelték, de a hangulata és megjelenése mégis elegáns luxust ígér.

A Tartály

A Tartály (The Tank) egy három szintre elosztott medencerendszer, melynek középpontjában egy 200 000 gallonos cápatartály kapott helyet. Így a vendégek egy karnyújtásnyira úszkálhatnak a gyönyörű vízi élőlényektől, vagy kifeküdhetnek a vízbe rejtett pihenőágyakra, hogy csodálják a nem mindennapi látványt a Las Vegas-i The Golden Nugget Hotelben. Mutatjuk, mert ezt igazán nehéz elképzelni!

Ezen kívül a háromszintes medencerész 15 privát menedéket, és egy gyönyörű vízesést is kínál a vendégeknek.

Six Senses Yao Noi Pool

A Six Senses butiküdülőhely Thaiföldön található, és egy igazi menedékhely, ahol a vendégek teljesen kikapcsolódhatnak. A vendégek választhatnak extra wellnesskezeléseket, de ha nem szeretnék elhagyni a szobájukat, akkor akár a saját teraszukhoz tartozó medencék partján is pihenhetnek. A legtöbb lakoszályból csodás kilátás nyílik a Phang Nga-öböl türkizkék vizére.

A hotel medencéiből a Phang Nga sekély öböl szigeteire, mészkőszikláira, barlangjaira lehet látniForrás: sixsenses.com

Ez a lenyűgöző thai üdülőhely egy fákkal körülvett dombon épült fel Yao Noi csendes szigetén, 45 perces autóútra Phukettől.

Four Seasons Safari Lodge medence

Az African Safari Lodge egyedülálló komplexuma már magában is a luxus netovábbja. A Serengeti-síkságon található exkluzív szálláshely azonban egy olyan végtelenített medencével lepte meg a vendégeit, amiből anélkül látni rá a síkság élővilágára, és a medence előtt kialakított itatócsatornára, hogy megzavarnánk az ott élő vadállatokat. Nézzétek, milyen lenyűgöző, ahogy a természet körülveszi a szállodát, és a medencét!

Ahogy a kisfilmben is láthattátok, egy fürdőzés mellett nézhetjük a zebrák, elefántok és más vadon élő állatok mindennapjait, amint az orrunk előtt isznak, fürdőznek és játszanak, ami nem mindennapi élményt nyújt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek