Erre nagyon figyeljetek, ha jövőre Párizsba repülnétek!

2024. januárban és februárban több ezer járatot törölnek Párizs fő repülőterei. Franciaországban a légi forgalom gyors növekedése miatt 2024 elejére szükségessé vált a légiforgalmi irányítási rendszer nagyszabású felújítása.

Nem lesz zökkenőmentes eljutni Párizsba a jövő év elején - illusztrációForrás: S.Borisov/Shutterstock

A rendszer frissítése az év első két hónapjában problémákat okozhat az utasok számára, elvégre évente több mint 2,5 millió járat halad át a francia légtéren, így bármilyen fennakadás hatással lehet az utazásokra egész Európában. A hírek szerint a munkálatok alatt mintegy 16500 járatot törölnek majd.

Január 9. és február 14. között a légitársaságoknak azt javasolták, hogy 20 százalékkal csökkentsék a párizsi Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget és Beauvais repülőtereken fel- és leszálló járatok számát.

Az, hogy mely járatokat törlik, a légitársaságoktól függ. Az Air France-KLM csoport például több, mint 4200 járatát törli az időszakban. Az utasokra gyakorolt hatás minimalizálása érdekében már most törölték ezeket a járatokat, tájékoztatták az utasokat, és felajánlották nekik, hogy ugyanazon a napon más járatokra átfoglalhatnak – írja a turizmus.com a Euronews cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek