Ideiglenesen bezárt a megújuló leányfalui termálfürdő

2021 óta tart a nagy horderejű beruházás a leányfalui termálfürdőben: a fürdő öltözőinek és vizesblokkjainak felújítását követően a termálvizes kutat korszerűsítették. Idén folytatódik a beruházások 2. és 3. üteme, ezért a nagy zaj-és porszennyezéssel járó munkálatok idejére bezár a fürdő – írja a turizmus.com. 

A több lépésben megújuló leányfalui termálfürdő egyik látványterveForrás: Leányfalui Nagyközség Facebook oldala

Idén megújul a leányfauli termálfürdő aulája, és korszerűbbé válik a termálvíz felhasználása. A munkálatok már el is kezdődtek, az aula bontásának legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket, így február 19-től március 28-ig zárva tart – közölte a Adorján András, Leányfalu polgármestere.

A most kezdődött munkálatok fontos eleme a termálvíz felhasználás optimalizálása, a medencékből túlfolyó vizek összegyűjtése, a bennük található hőenergia kinyerése hőcserélőkkel, a mindehhez szükséges gépészeti felújításokkal. A cél, hogy az 50 méteres medence téli üzemeltetéséhez szükséges hőenergiát a fürdő saját maga tudja előteremteni.

Közben zajlik a szaunaház és gőzfürdő bővítése is, melynek hatására új szolgáltatásokkal bővül a leányfalui termálfürdő.  A tervek szerint a nyári szezonra a felújítások nagy része elkészül, így a nyár folyamán már csak kis mértékben fogják zavarni a fürdőzést a munkálatok.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek