Videó: Kísértetiesen fest a közel 10 éve bezárt szekszárdi uszoda

Az 1979-ben átadott szekszárdi uszoda napjainkban kívül-belül úgy néz ki, mint egy elhagyatott város. 2015 szeptemberében zárták be, miután statikailag veszélyessé vált. A teol.hu munkatársai a napokban bejárási lehetőséget kaptak az elhagyatott uszodába, hogy megnézzék, közel egy évtized alatt milyen munkát végzett a természet.

A bejáratnál lévő táblán még mindig a 2015-ös „fürdőszolgáltatási díjak" árai láthatók: a napi felnőtt belépő 760, a diákoké pedig 570 forintba került míg a tíz alkalmas szauna-fürdő bérlet díja két hónapra a 17 ezer forintot sem érte el.

Forrás: Marovics Kornél/teol.hu

A tanmedence kong az ürességtől, a versenymedencében viszont a statikai vizsgálat miatt megbontott tetőszerkezet darabjai hevernek. A kültéri medencék környéke is inkább emlékeztet egy katasztrófafilmhez, mintsem arra, hogy ott évtizedekkel ezelőtt fürödtek volna emberek. 

Forrás: Makovics Kornél/teol.hu

Egy emberöltőn keresztül gyerekzsivaj töltötte meg a szekszárdi uszodát, mára azonban már csak egy elhagyatott szellemvárosként fest az egykor szebb időket látott uszoda – írja a teol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek