Termálvíz tört fel a magyar határ közelében, uszodakomplexum épül felette

Tavaly augusztusban termálkút fúrásával kezdődött el a szerbiai Szenttamásban az Elan Hotel felújítása. A legfrissebb hírek szerint az épület közvetlen közelében folyamatosan működő fúrótoronynál hétfőn feltört a forró víz. Az 1200 mélyen lévő és mintegy 60 Celsius-fokos forrásból percenként 500 liter érkezik a felszínre.

Az új kutat hétfőn megtekintette Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Nagy Sándor beruházó, a hotel új tulajdonosa, és bejelentették: megkezdődhet az épület teljes körű felújítása, valamint az uszodakomplexum építése.

„Régi álmunk, hogy a község területén valamiképp kihasználjuk a nagy lehetőségeket rejtő termálforrásokat, most végre lehetőség adódott, hogy meglássuk, hogyan is néz ki mindez. Az előző időszakban beszéltünk arról, hogy a termálkútnak köszönhetően újra működni fog a hotel, és Szenttamás is bekerül az ország gyógyfürdővel rendelkező városai közé" – mondta el a város polgármestere.

Forrás: Radivoj Debeljački/Facebook

A feltörő vizet még nem elemezték, hamarosan pontos eredmények lesznek, és

ekkor majd eldől, hogy gyógyvízről, vagy termálvízről van-e szó. Ettől függ ugyanis, hogy Szenttamáson rekreációs vagy pedig gyógyvizes medencék épülnek.

A jó minőségű víz mellett metánt is találtak, ami az áramellátást biztosítja majd.
A kültéri és fedett uszoda telke már megvan, a munkálatos hamarosan megkezdődnek, két év múlva készülhet el a létesítmény – magyarázta a tulajdonos a Magyar Szó cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek