Már megvilágítva láthatók az Atlantisz-szobrok a megújuló makói Hagymatikumban

Pénteken megkezdődött a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadási folyamata.  A kivitelezőnek január 31-ig kell majd elvégeznie a felmerülő kisebb javítási feladatokat, jövő év első hónapjában pedig megkezdődhet a próbaüzem, írja Farkas Éva Erzsébet, a település polgármestere közösségi oldalán. 

Hagymatikum MakóForrás: Farkas Éva Erzsébet / Facebook

A Hagymatikum Gyógyfürdő egyedülálló, organikus épületegyüttesének legnagyobb, 2012 januárjában átadott részét Makovecz Imre, a kortárs magyar építészet legismertebb alakja tervezte. Ahogy korábban is írtuk, a közkedvelt létesítmény egy nagyszabású beruházás során most újabb elemekkel bővül, többek között a Makovecz Imre által megálmodott Atlantisz világ szobrait is a helyükre állítják.

HagymatikumForrás: Farkas Éva Erzsébet/Facebook

„Az új fürdő családi élményrészének egyik különlegessége lesz az országosan egyedülálló Atlantisz világ. Makovecz Imre tervei alapján szobrászművészek, fénytechnikával foglalkozó szakemberek készítették el a szobrokat és az audiovizuális, virtuális valóság látványelemeket, jelenleg ez utóbbiak tesztüzemét végzik" - mondta el a polgármester a promenad24.hu cikkében.

A beruházás keretében kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldterületekkel is bővítik. A családi élményzónában nyitott medence, csúszda, vízi mászófal, hullámmedence és kiúszós élménymedence is helyet kap. A beruházás részét képezi egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, lelátóval és melegítőmedencével ellátott uszoda. Januárban indul az új fejlesztések próbaüzeme - írja a szegeder.hu.

A fürdő helyén először 1956-ban felszínre hozott termálvízre öt évvel később épült első ízben kiszolgáló épület. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek