Jó hír a fürdőzőknek: továbbra is növekszik a Hagymatikum

Szeptember elején arról kellett beszámolnunk, hogy sorra zárnak be a hazai gyógyfürdők az energiaárak emelkedése és a vendégek elmaradása miatt. Többek között hivatalosan is szünetel szeptember elsejétől a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, augusztus végén bezárt a Mezőberényben található Kálmán Fürdő és a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ uszodája is elment "erőt gyűjteni".

Javában zajlik az építkezésForrás: Farkas Éva Erzsébet / Facebook.com

Szinte csak a Hévízi Tófürdő és Budapest gyógyfürdői jelezték, hogy továbbra is nyitva tartanak. Éppen ezért jó hír, hogy a makói Hagymatikum fürdő nemhogy bezár, de még a bővítése is folytatódik. A beruházás haladásáról a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet számolt be közösségi oldalán a Délmagyar cikke szerint. A posztban azt írták, ha véget ér a munka, a fürdő vendégfogadó kapacitása várhatóan megkétszereződik.

Úgy tűnik, a makói Hagymatikum fürdő bővítése az országot sújtó pénzügyi nehézségek ellenére sem torpant meg. Az épületegyüttes laikus szemmel nézve nagyrészt már felvette végső formáját.

Az alakuló csúszda- és élményparkban három fedett csúszda és négy élménymedence működik majd.

A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló beruházás keretében családi és élményzóna, csúszdatorony, valamint napozóteraszos öltöző épül. Sőt kialakítanak egy külső termálmedencét is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek