Gyógyvíz és ötcsillagos uszoda-élmény egyszerre az V. kerületben

Ahogy korábban írtuk, gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi Vadász utcai sportközpontot tápláló kút vize, de az önkormányzat legfrissebb közlése szerint ötcsillagos uszoda védjegyét is megvédte a létesítmény - írja az MTI.

V.30 Belvárosi SportközpontForrás: V.30 Belvárosi Sportközpont/Facebook

A belváros önkormányzata által létrehozott és 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpontban nemcsak teljeskörű sport- és wellness élményben részesülnek a látogatók, hanem a 800 méter mélyről eredő nátrium-kalcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak.

V.30 Belvárosi SportközpontForrás: V.30 Belvárosi Sportközpont/Facebook

"A minősítéssel a V.30 Belvárosi Sportközpont lett az első olyan létesítmény Budapesten, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások biztosítása mellett sportcentrumként is funkcionál" – írják.

A sportközpont az V. kerületiek közösségének ötlete alapján jött létre, és az ott lakók mindvégig támogatták a megvalósítást a javaslataikkal, észrevételeikkel, mondta a kerület polgármestere Szentgyörgyvölgyi Péter a megnyitón.

A 2017-ben indult, saját sportközpont létrehozását célzó beruházás részeként a kerület önkormányzata 800 méter mély kutat fúratott. Az így felhozott termálvíz adta hőmennyiség gázfogyasztás nélkül, légszennyezésmentesen temperálja a létesítményt és a medencéket is, így a fürdőzés mellett az épület teljes körű fűtésére, a medencék vizének melegítésére is alkalmas.

A gyógyhatás vizsgálatára vonatkozó eljárást 2021 végén indították el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek