Mindössze 295 fő lakja, de egész évben működő termálfürdője van

A Dunántúl nyugati részén található Mesteri községet mindössze 153 nő és 142 férfi, tehát összesen 295 fő lakja, mégis egész évben működő termálfürdője van, ráadásul minősített gyógyvízzel is rendelkezik – olvasható a Termal Online oldalán.

A Mesteri Termálfürdő egész évben várja a fürdőzőket.Forrás: Mesteri Termál/www.tigerphoto.hu/Www.Tigerphoto.Hu

A Sárvártól 15 kilométerre található Mesteri a legkisebb olyan község az országban, ahol egész évben nyitva tartó termálfürdő működik. A fürdőt még 1968-ban nyitották meg, és az elmúlt években számos fejlesztést is megvalósítottak. Öt medencéjéből három egész évben üzemel. 

A Mesteri Termálfürdő hivatalosan nem gyógyfürdő, de a K-8-as termálkútjuk vize 2006 óta minősített gyógyvíznek számít. A víz jótékonyan hat a mozgásszervi és reumás panaszokra, a magas szénsavtartalmának köszönhetően pedig kedvezően hat a keringési problémákra is. A fürdőhöz egy kemping és egy kisebb hotel is kapcsolódik, és a belépőjegyek ára is igen kedvező. 

Hétfőtől péntekig a felnőtt fürdőbelépő 1900 forint, hétvégén és ünnepnapokon 3000 forint. Nyugdíjasoknak hétköznap 1500 forint, hétvégén, valamint ünnepnapokon 2500 forintba kerül a napijegy. A délutáni belépőjegy 16 óra után váltható, és mindössze 1000 forintba kerül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek