Idén 5 új gyógyvízzel és 1 gyógyfürdővel gazdagodott Magyarország

Ebben az évben, október végéig, 5 új gyógyvíz és 1 új gyógyfürdő minősítést adott ki az illetékes kormányhivatal - írja a Termál Online.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Tanyazhe

Idén eddig 5 termálvíz esetében engedélyezték a gyógyvíz elnevezés használatát. Szolnokon a II-es termálkút vize, Kiskunhalason a fürdő 4-es kútja által adott víz kapta meg a minősítést. A veresegyházi termálfürdő 2008-ban már egyszer birtokolta a címet, most pedig újra megkapta. Hasonló a helyzet a Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdővel, amely korábban már szintén rendelkezett a minősítéssel, de idén ismét kivívta a címet.

2021-ben nyitott meg a Budapest V. kerületében a V.30 Belvárosi Sportközpont, aminek saját termálkútja van, és idén ennek vize is elnyerte a gyógyvíz minősítést. Ezzel 27-re nőtt a fővárosi gyógyvizek száma, bár ezek közül nem mindet hasznosítják, többet pedig csak ivókúra formájában lehet alkalmazni.

A gyógyfürdők köre nem bővült ennyire lendületesen. Egyedül a Tótkomlósón található Rózsa Gyógyfürdő kapta meg a címet, gyógyhely minősítést pedig eddig nem adtak át az illetékesek.ű

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek