Less be a világ leghangulatosabb kültéri szaunáiba!

Sokunk számára a szaunázás ősszel és télen elengedhetetlen a jó közérzethez. Ez az a hely, ahol a test képes ellazulni, és az elme megnyílhat az új gondolatokra, arról nem is beszélve, hogy számos jótékony hatása is van a szervezetünkre. De vajon hol találhatóak a világ legkülönlegesebb szaunái? Mutatjuk!

Mobil tojásszauna - Svádország

2017-ben a Bigert & Bergström svéd cég alkotta meg a Solar Egg névre keresztelt tojás alakú, fatüzelésű szaunát. A 8 férőhelyes kabin Svédországban, Kiruna városában található. A tojás külseje hatvankilenc aranylemezből készült, amelyek állítólag visszatükrözi a tájat és a szaunázókat. A tojás forma a megújulást, az újjászületést jelképezi, a belső teret pedig egy szív alakú kazán fűti.

Tavon lebegő szauna - Norvégia

Forrás: Facebook/Saunum Australia

Ezt a lebegő szaunát a mindössze ezer fős norvég falu, Rosendal közösségnek ajándékozták a Hardangerfjord közepére. A Casagrande & Rintala építészei által tervezett kabint csak csónakkal (vagy úszva) lehet megközelíteni, de a legszebb az, hogy ajtó nincs rajta, alá kell merülni a jeges vízbe, és onnan felúszni egy nyíláson át. A világ egyik legszokatlanabb szaunája fenyőfából és napfényáteresztő műanyagból készült, belül pedig 9 négyzetmétert tesz ki.

A sziklába vájt szauna - Kanada

A kanadai Ontarióban található a Grotto privát szauna, a Sans Souci-sziget hatalmas szikláiba ágyazva. A torontói Partisans építészeti stúdió tervezői egy 3D-s szkennerrel alkották meg a 75 négyzetméteres létesítményt. A belső tere egy melegséget árasztó és exkluzív hangulatú anyagból, elszenesített cédrusból készült. A hatalmas és szabálytalan formájú ablakok egyike a vízre néz, a másik kettő a tetőn és oldalt kapott helyet, a belső, ívelt tér pedig a Huron-tó hullámait idézi. Innen nézve a naplementét egy csodálatos és felejthetetlen élményben lehet részünk.

Úszó szauna - Washington

washington, seattle, úszó szauna, goCstudioForrás: Facebook/Saunum Australia

A wa_sauna ötlete egy hideg téli napon született, amikor a goCstudio építészei elkezdtek azon agyalni, hogyan lehetne a várost körülvevő vizeket kihasználni. A Seattle-ben található úszó szauna a helyi közösség támogatásával és egy közösségi finanszírozási kampányból valósult meg, melynek célja, hogy a látogatókat egész évben a tavakra csábítsák. Az úszó szaunát elektromos pergetőmotor hajtja, a fűtést fatüzelésű kályha biztosítja.

Szauna az erdő közepén - Észtország

Forrás: Facebook/Saunum Australia

Észtország erdőinek szélén, két ponton helyére egy stílusos, ovális alakú úszó szauna épült, amely szibériai vörösfenyő deszkából készült. A Tomomi Hayashi – Grossschmidt Arhitektuur (HGA) által tervezett pavilont úgy alakították ki, hogy az egyszerű formával meglehetősen egyértelmű kontrasztot teremtsen a környezettel.

Forrás: Architectural Digest, Termalfurdo.hu, SpaTrend Online

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek