Mától újra látogatható az egyik népszerű törökfürdőnk

Három hét karbantartási szünet után július 31-én, azaz ma 15 órától újranyit az Irgalmasrendi Veli Bej fürdő.

Irgalmasok Veli Bej FürdőjeForrás: Facebook/Irgalmasok Veli Bej Fürdője

A bezárásra július 10-én, karbantartási szünet miatt került sor, írja a termalonline.hu, hozzátéve, hogy a fürdő ünnepnapokon általában zárva tart, de a hírek szerint idén augusztus 20-án és október 23-án is nyitva lesz.

A pandémiás lezárásokat követő újranyitás óta a Veli bej délelőttönként nem üzemel. Hétfőtől péntekig 15 és 21 óra között tartanak nyitva, szombaton és vasárnap pedig 6 és 12 óra, valamint 15 és 21 óra között.

A szűkös kapacitás miatt kizárólag 3 órás jegy váltható, ami szombaton 9 és 12 óra között 4500 forintba, minden más időpontban 5000 forintba kerül. '4 éven aluliak nem látogathatják a fürdőt.

Összesen 5 medence várja a látogatókat: egy nyolcszögletű, 36-38 Celsius fokos központi medence, valamint önálló fürdőfülkében négy további különböző hőfokú medencék.

A Veli bej azért emelkedik ki Magyarország fürdői közül, mert ez a kevés fennmaradt eredeti törökfürdőnk egyike. A 150 évig tartó török hódoltság idején állítólag 75 törökfürdő épült fel az ország területén, de mára ebből mindössze öt maradt meg. A többi törökfürdőről, valamint arról, mit szimbolizálnak a nyolcszögletű medencék, itt olvashatsz tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek