Csobbanj te is az ország ingyenes szabadstrandjainak egyikén

Egy hűsítő úszásra vagy egész napos strandolásra vágysz? Mutatjuk, hol teheted meg ezt ingyen, és tiszta, kényelmes körülmények között. Öltözők, mosdók, büfék, sportolási és szórakozási lehetőségek is várnak az ország különböző szabadstrandjain.

Családi strandolásForrás: Shutterstock/Robert Kneschke

Római-parti Plázs

A június 30-án nyitott Római-parti Plázs természetes környezetben, tiszta, gondozott területen fogadja a hűsölni vágyókat. Emellett ingyenes ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat, színes napágyak és bójákkal kijelölt területű, biztonságos, fürdőzésre alkalmas partszakasz is a látogatók rendelkezésére áll.

Római-parti PlázsForrás: strand.hu / galéria

Az augusztus 20-ig nyitva tartó strand minden nap 10 és 19 óra között várja a strandolókat. A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik, a helyszínen autóval parkolni a fürdőhelyre merőleges utcákban lehet, de ugyanitt kerékpártároló is biztosított.

Szigetcsépi szabadstrand

A Szigetcsépi szabadstrand kicsi, de idilli környezetben fekvő homokos strand a Ráckevei-Duna partján. A partszakasz hozza 200 méter, a víz viszonylag gyorsan mélyül. A strandon röplabdapálya, futballpálya, játszótér, büfé és fagyizó is kialakításra került, így minden adott egy tökéletes hűsölős naphoz.

Szigetcsépi szabadstrandForrás: Facebook/Szigetcsép Strand Büfé

A szabadstrand hétfőtől-péntekig 10 és 22 óra között, hétvégén reggel 9 órától várja a csobbani vágyókat. A helyszínen kajak, kenu és SUP bérlésre is van lehetőség. Az autóval érkezőknek ingyenes a parkolás, de a strand vonattal és hévvel is könnyen megközelíthető. 

Dunakeszi szabadstrand

A Katonadomb közelében található kavicsos strandon büfé, fagyizó, játszótér, öltöző és WC is helyet kapott. Kisgyerekeseknek jó hír, hogy sok kellemes, árnyékot adó fák hűvöse várja a pancsolókat. 

Dunakeszi szabadstrandForrás: Facebook/Dunakeszi Szabadstrand

A fürdőparadicsom területén kajak, kenu és SUP bérlésére is van lehetőség, a biztonságot kamerák és strandfelügyelet őrzi. A strand a nyári időszakban 9 és 21 óra között tart nyitva, a kutyussal érkezőket külön partszakasz várja. 

Zamárdi Nagy Szabadstrand

A tíz kilométeres balatoni partszakaszon az úszáson és a napozáson kívül röplabdázni, kosárlabdázni is lehet a kiépített pályákon. A kisgyerekes szülők számára játszótereket és pelenkázási lehetőséget is kialakítottak, de mozgáskorlátozott szolgáltatások is elérhetőek.

Zamárdi szabadstrandForrás: Zamárdi Város / Facebook

A szakaszon sok árnyék is található, a közeli büfék, éttermek széles választéka finomabbnál-finomabb strandételeket kínál. A kényelmi szolgáltatások mellett pedig lenyűgöző panoráma is vár.

Szeged - Lapos Beach

Akár a városnézés után is felfrissülhetsz a gyönyörű panorámás szabadstrandon. A Tisza partján öltözők, zuhanyzók is vannak, és szalma napernyők védenek a naptól. A belépés ingyenes a szegedi dóm festői panorámája felé néző, plázshangulatú strandra, viszont a napágyakért fizetni kell (1500 forint).

Lapos Beach - SzegedForrás: Facebook/Lapos Beach Szeged

A két vendéglátóegység közül a büféstand és a csónakból kialakított koktélbár is üzemel, az ételek meg street food jellegűek, és minden olcsóbb, mint a fesztiválokon. A strand a hét minden napján 9 és 20 óra között várja a látogatókat. 

Tiszafüredi szabadstrand

Az 500 méteres partszakaszon öltözők, mosdó, valamint többféle aktív kikapcsolódási lehetőség is vár. Kipróbálhatod a lábteniszt, streetballt, strandfocit vagy röplabda pályát, emellett vízi sporteszközöket is bérelhetsz. A lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő víz ideális a kisgyermekes családok számára, ahol gyermekbarát szolgáltatásokkal és játszótérrel kedveskednek.

Tiszafüred szabadstrandForrás: Facebook/Csodálatos Tisza-tó

A vízilabdapályán és a felfújható vízijátszótéren kikapcsolódhatsz, a vízbe jutást fürdőlétrák segítik. A nap elől a napvitorlák árnyékába bújhatsz, a parton rengeteg büfé és étterem közül válogathatsz. Ha kedved támad, a partot bringóhintóval is felfedezheted. 

Forrás: Fanny magazin, Strand.hu, Termalonline.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek