Hamarosan nyit ez a hazánkhoz közeli, közkedvelt sós vizű strand

Kedvező jegyárak ellenében, előreláthatólag június 23-án nyit az erősen sós vízéről ismert Medve-tó strandja a romániai Szovátán – adta hírül a Termal Online.

A fürdőzők a kisebb, Mogyorósi-tó strandját már május 26-án birtokba vehették, melynek napozórészét teljesen felújították. A jövő hét pénteken nyitó Medve-tónál pedig újraépítették a mozgássérült közlekedőt, felújították a napozóhelyeket, a lépcsőket, a vízben található gyerekkosarakat és a főbejárati lépcsőt. 

Medve-tó, SzovátaForrás: Facebook/Medve-tó, Szováta

A belépőjegyek ára is rendkívül kedvező, a Medve-tónál a felnőtt jegy 45 lejbe, a gyermek jegy 35 lejbe (kb 3300 és 2600 forint) kerül. A Mogyorósi-tó strandjának belépői kicsit olcsóbbak, ott a felnőtt jegyért 35 lejt, a gyermek belépőjegyért 25 lejt (körülbelül 2600 és 1800 forint) kérnek. 

Jó tudni, hogy a Medve-tónál napközben 13 és 15 óra között szünetet tartanak, és a tavat üzemeltető Ensana szállodalánc vendégei ingyenes belépőt kapnak a strandokra. 

A Medve-tó sós vize és iszapja gyógyhatással rendelkezikForrás: Facebook/Medve-tó, Szováta

A Medve-tó különlegessége, hogy nem termálforrások táplálják, hanem a tó vize a heliotermikus jelenség miatt melegszik fel nyáron. Az erősen sós vizű tó felszíne egy átlagos nyári napon 28 Celsius-fokos, de két méteres mélységében akár közel 40 Celsius-fokos is lehet. A tófürdő sós vize és iszapja egyébként gyógyhatással rendelkezik, és a közeli szállodákban számos gyógyászati kezelés is igénybe vehető. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek