Derékfájós fiatalokat keresnek gyógyvíztesztelésre Bükfürdőn

Az egyik bükfürdői szálloda az új termálkút vizét szeretné gyógyvízzé nyilvánítani, és ehhez keresnek 25 év feletti derékfájós pácienseket – adta hírül a Termal Online.

Bük településen jelenleg 5 olyan kút található, amely minősített gyógyvizet ad, de ez a szám hamarosan bővülhet. Az egyik bükfürdői szállodának balneológiai vizsgálatra van szüksége ahhoz, hogy az új termálkútjának vizét gyógyhatásúnak minősítsék. 

A gyógyvíz minősítéshez 25 év feletti derékfájdalommal rendelkezők jelentkezését várják.

A kép illusztráció.
Forrás: Shutterstock/Minerva Studio

A kúrához olyan, 25 év felettiek jelentkezését várják, akik több mint 3 hónapja fennálló, vagy visszatérő deréktáji fájdalmakkal küszködnek. A szükséges orvosi vizsgálatok és a kezelési menetrend pontos betartása miatt elsősorban a helyi, illetve a környékbeli lakosok jelentkezését várják. 

A kezelést egy orvosi vizsgálat előzi meg, és akik alkalmasnak bizonyulnak, azokat két 30-30 fős csoportba osztanak. Az egyik csoport elektroterápiás TENS-kezelésben részesül, a másik csoport ezen felül gyógyvizes medencefürdőn is részt vehet. A elektroterápiás kezelés 10 alkalmat, a medencefürdő 15 alkalmat jelent.

Olyanokat várnak a kezelésre akiknek tartós vagy visszatérő derékproblémái vannakForrás: Shutterstock/Kairos Escribano

A jelentkezéseket június 16-ig várják, az első kezelések július elején indulnak majd. A kúra kezdete után 13 héttel egy kontrollvizsgálaton értékelik az eredményeket. A kizárólag TENS kezelésben részesülő vendégek a kúra végén 5 alkalomra szóló ingyenes belépési lehetőséget kapnak a szálloda fürdőrészlegébe. További információk a kezelésről ide kattintva elérhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek